Saturday 29 September 2007

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ!!!

Τι άλλο θα ακούσουμε σ' αυτή τη ζωή. Αντί να αρπάξει την τριάρα με το... χέστη το Μπάγεβιτς που φοβήθηκε και άργησε να κάνει τις αλλαγές του έφταιγε το χορτάρι. Δεν μας είπε όμως ο Τάκης ποιο απ' όλα τα χορτάρια ήταν αυτό που έφταιγε; Άντε γραφικέ που ούτε για την Προοδευτική δεν κάνεις!!!
Δείτε απλά τι δήλωσε μετά το παιχνίδι ο αστείος: "Το χορτάρι ήταν ψηλό και αυτό μας εμπόδισε. Όταν δέχεσαι την ισοφάριση στο 90ό λεπτό τότε υπάρχει μια πίκρα για το αποτέλεσμα. Κατά διαστήματα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να παίξεις καλά όταν υπάρχει αυτός ο αγωνιστικός χώρος. Γίνονται συσκέψεις για το τι φανέλες θα φορέσει κάθε ομάδα και όχι για τον αγωνιστικό χώρο. Στο δεύτερο μέρος διορθώσαμε κάποια πράγματα με την είσοδο του Στολτίδη. Ο Άρης μας έκανε φάσεις μόνο από τα στημένα"
Αδερφέ είσαι για πολλά γέλια!!!

Για τρία γκολ ήσουν ΠΑΠΑΡΑ!!! Άντε αστεία ομάδα... Ούτε για την Προοδευτική δεν κάνεις!!! Για... ΒΑΣΤΑΡΟΥΧΑ στον παγκο έπρεπε να σε είχε πάρει ο Κόκκαλης και όχι για προπονητη!!!


Friday 28 September 2007

100 posts με νέο δίσκο Manu Chao

ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΙΣ 100 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ!!!

Το δώρο μας είναι ένα από τα εκπληκτικά τραγούδια του νέου δίσκου του Manu Chao!!!
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!
Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ!!!
ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΑ... ΣΠΑΕΙ!!!
ΤΟ VIDEOCLIP ΓΑΜΑΕΙ!!!

Thursday 27 September 2007

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!!!

Όταν είσαι κολλημένος με τη μπάλα τα βλέπεις όλα με ποδοσφαιρικό... μάτι!!! Δείτε και θα καταλάβετε... Εξαιρετικό κομμάτι που το βρήκα στο http://bombanova.wordpress.com/

πρόεδρος: Ψωμιάδης Πανίκας και τα μυαλά στα κάγκελα (φόβοι υπάρχουν στους κύκλους των οπαδών για την επιθυμία του για μετονομασία της ομάδας σε ΠΑΟΚ)

προπονητής: Λαλιώτης Κώστας (θα τους πάρουμε και τα σώβρακα)

μαζορέτα: Ράπτη Έλενα (γιουυυυυυυυυυυυπι)


μασέρ: Καϊλή Εύα (γιοοοοοοοοοουχου)

επιμελητής γηπέδου: Τρεμόπουλος Μιχαήλ
(περιποιείται το γκαζόν όπως το μουσάκι του)

φανατικότερος οπαδός: Κουφοντίνας Δημήτρης (συλληφθέντας για μολότωφ και άλλους χουλιγκανισμούς)Σύστημα 4-4-2

νο.1 γκολκίπερ: Καρατζαφέρης Γιώργος
Μιλάμε για την τερματοφυλακάρα. Όσο και αν τον πιέζουν οι αντίπαλοι, όσο κι αν κάνουν προσποιήσεις, όσο κι αν τον πρεσάρουν καταφέρνει πάντα και αντιστέκεται και συνήθως μπλοκάρει την μπάλα. Καμιά φορά βέβαια, όταν έχει κέφια, επιστρέφει την μπάλα στον αντίπαλο επιθετικό, έτσι για να δει τα μούτρα του που και πάλι θα χάσει το γκολ, όσο και αν προσπαθήσει.

νο. 2 δεξί μπακ: Παπαθεμελής Στυλιανός
Παίχτης που ελίσσεται γρήγορα αλωνίζοντας όλη την δεξιά πλευρά. Στα μείον του ότι πολλές φορές ξεχνιέται στην επίθεση αφήνοντας κενό στην άμυνα, ενώ είναι πολύ αδύναμος στο ψηλό παιχνίδι. Επίσης χρειάζεται πολύ καλό συμβόλαιο και ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων, αφού έχει δείξει ότι πολύ εύκολα μετακινείται από την μία ομάδα στην άλλη. Ακόμη είναι επικίνδυνος εξαιτίας φημολογούμενων συμφωνιών κάτω από το τραπέζι με διάφορους σκοτεινούς παράγοντες, με αποτέλεσμα το στήσιμο κρίσιμων τελικών. Κρυφό όνειρο: να φτιάξει την δική του ομάδα όπου θα είναι πρόεδρος, προπονητής και παίχτης.

νο. 3 αριστερό μπακ: Κανέλλη Λιάνα
Σκληροτράχηλο μπακ που μπορεί να σταματήσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο τσακίζοντας την ψυχολογία του με τσεκουριές στο καλάμι. Εάν θυμώσει προωθείται στην κόντρα επίθεση ξεκωλιάζοντας όποιον κακόμοιρο βρεθεί μπροστά της και σκοράρωντας σκίζοντας τα δίχτυα. Βασικό μειονέκτημα αποτελεί ότι καπνίζει διαρκώς, ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

νο. 4 στόπερ: Πάγκαλος Θεόδωρας
Ο όγκος τον κάνει να φαίνεται σαν απροσπέλαστο βουνό σε κάθε αντίπαλο. Βρίζει πολύ κατά τη διάρκεια των ματς με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για κόκκινες κάρτες, ενώ δημιουργεί και άσχημο κλίμα στα αποδυτήρια κρατώντας πάντα αποστάσεις και μαχαιρώντας ενίοτε πισόπλατα φιλαράκια συμπαίκτες του. Πολύ βαρύς, αλλά και ευέξαπτος δημιουργεί τρέμουλο στα πόδια των αντιπάλων ανάλογα με το πόσο βαθειές είναι οι αυλακιές στο μέτωπό του.

νο. 5 στόπερ: Μπακογιάννη Ντόρα
Θεόρατη, φόβος και τρόμος στο χορτάρι. Ελίσσεται ύπουλα στον αγωνιστικό χώρο, και έχει κρυφό όνειρο να γίνει αρχηγός της ομάδας. Έχει το ταλέντο του πατέρα της, παλαίμαχου λίμπερο που όμως την μοναδική φορά που κατέκτησε το πρωτάθλημα χρεοκώπησε η ομάδα του. Αφού κόψει κάποιον στράικερ, τον κουρελιάζει με το τρομακτικό γέλιο ικανοποίησης που τραντάζει τα δοκάρια.

νο. 6 αμυντικό χαφ και αρχηγός: Καραμανλής Κωστάκης
Αρχοντικός και ήπιος στο παιχνίδι του, αλλά και κέρβερος με τους συμπαίκτες του όποτε χρειαστεί, καθοδηγεί την ομάδα με όπλο το φόβο που προκαλεί στους συμπαίκτες του. Το περίεργο είναι ότι δεν εμπνέει τον ίδιο σεβασμό στους αντιπάλους, ενώ αν και προσπαθεί να κυριαρχεί στο μεσαίο χώρο, πολλές φορές κλίνει προς την δεξιά πτέρυγα δημιουργώντας αμηχανία στους συμπαίκτες του.

νο. 7 δεξί χαφ: Πολύδωρας Βύρων
Γρήγορο εξτρέμ με έφεση στο φαντεζί παιχνίδι και στα εφετζιλίκια. Είναι τέτοια η τεχνική του κατάρτιση που συχνά οι οπαδοί αναρωτιούνται εάν αυτό που ζουν είναι επιστημονική φαντασία ή πραγματικότητα. Πολλές φορές αμυνόμενος καρφώνει τις τάπες του στο κεφάλι του δύστυχου αντιπάλου τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, και πείθει τον διαιτητή ότι απλά ο τραυματίας σκόνταψε και χτύπησε στις διαφημιστικές πινακίδες. Ακόμη πρωτοφανές γεγονός αποτελεί η ξυλοκόπηση οπαδών που τον βρίζουν εν χορώ από τα ματ. Την θέση διεκδικεί επίσης ο φέρελπις Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όμως κινείται τόσο δεξιά που πολλές φορές ξεχνιέται και βγαίνει από την πλάγια γραμμή έχοντας μαζί του τη μπάλα.
νο. 8 αριστερό εξτρέμ: Ψαριανός Γρηγόρης
Αριστερό εξτρέμ με προκλητική συμπεριφορά και ατελείωτη αθυροστομία. Ατάκες του τύπου “θα δείξω στο κωλαράκι της αδερφής σου τι σημαίνει στάλιν”, επιβεβαιώνονται έπειτα από κάθε ματς από τους προσωπικούς του αντιπάλους. Ανυπάκουος και ατίθασος, πολλές φορές είναι εκτός τόπου και χρόνου λόγω χρήσης ουσιών, ενώ συχνά αρνείται να φορέσει τη στολή της ομάδας και εμφανίζεται στο γήπεδο με τζην και σταράκια.
νο. 10 επιτελικό χαφ: Παπανδρέου Γιωργάκης
Αρτίστας, γαλουχημένος σε ακαδημίες του εξωτερικού, βελουδένιος παίχτης, χαϊδεύει την μπάλα. Ποτέ δεν μαρκάρει, αλλά ούτε τρέχει και πολύ. Δεν πείθει ούτε για τις επιθετικές, ούτε για τις αμυντικές του ικανότητες. Παρ’ ότι παίζει σε θέση η οποία θα μπορούσε να τον κάνει ίνδαλμα, δεν το εκμεταλλεύεται αφήνωντας μέχρι και το δεξί μπακ να του παίρνει τη δόξα. Μια μικρή παρατήρηση από τον διαιτητή είναι ικανή να τον κάνει να βάλει τα κλάματα και να ζητήσει αλλαγή.

νο. 9 επιθετικός: Γιαννάκου Μαριέττα
Ικανή σκόρερ, έχει αφομοιώσει πλήρως τα σύγχρονα ευρωπαϊκά συστήματα. Παρ’ όλα αυτά, έχει σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα αφού σχεδόν όλα τα γκολ της ακυρώνονται ως οφσάιντ. Πάραυτα, αποτελεί την αγαπημένη της εξέδρας από το νεανικό, φανατικό κοινό που πάντα ουρλιάζει το όνομά της στα συνθήματά του, ενώ και τα περισσότερα πανό είναι αφιερωμένα σε αυτή. Διατρέχει σοβαρό κίνδυνο όμως να χάσει τη φήμη της από τον νεό και ικανότατο κατά πως φαίνεται στράικερ Στυλιανίδη.

νο. 11 κρυφός κυνηγός: Βενιζέλος Ευάγγελος
Ύπουλος παίχτης κουράζει τον αντίπαλο κινούμενος στην περιφέρεια, και όταν πια τον έχει φέρει στο αμήν ξεπροβάλλει δυναμικά και σκοράρει με σουτ απίστευτης δύναμης. Έπειτα γραπώνει τα αρχίδια του ημιθανούς αντίπαλου στόπερ κοιτώντας τον βαθειά στα μάτια. Το σοκ που προκαλεί έχει οδηγήσει πολλούς να εγκαταλείψουν το σπορ.

Friday 21 September 2007

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ;

Όλα καλα ρε αδέρφια... Πάει περάσανε και οι εκλογές. Αρκετό νταβαντούρι έγινε και στην τελική παρέμεινε ο Μανωλιός και απλώς έβαλε τα ρούχα αλλιώς!!! Μήπως θα θυμηθούμε τις φωτιές και τα καμένα; Μήπως την παιδεία, τα ομόλογα, το ασφαλιστικό, την αστυνομία και τις πορείες; Το ξύλο και τις συλλήψεις; Άμα συνεχίσω να λέω σκάνδαλα θα τελειώσω το Σαββατοκύριακο οπότε δεν βαριέστε!!! Τα ίδια σκατά προβλέπετε να γευτούμε. Εμείς στείλαμε το μήνυμα και να είστε σίγουροι πως την επόμενη φορά θα είναι ακόμα πιο έντονο. Θα μας νιώσουν καλά στο πετσί τους!!! Άρε ελληνάρες χρυσόψαρα που λέει και ο φίλος και αδερφός "ΡΟ".

Wednesday 19 September 2007

ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑ;

ΠΡΙΝ...
ΜΕΤΑ...

Για την ιστορία... Δήμος Ζαχάρω:
Ν.Δ.: 46.84%
ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 41.26 %
Κ.Κ.Ε.: 5.43 %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 3.03 %
ΛΑ.Ο.Σ.: 2.14 %
κ.τ.λ.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Μην ακούσω, όμως, μετά "μας ξεχάσανε..." και διάφορα άλλα τέτοια!!! Πραγματικά λυπάμαι για όλους αυτούς που... κάηκαν, αλλά θεωρώ ότι ακόμα δεν είδαν τίποτα. Συγνώμη αδέρφια, αλλά εσείς αποφασίσατε για την... ΤΥΧΗ σας!!!

Tuesday 18 September 2007

O FUITAKOS ΣΤΟ GREVENA-NET

Το ελεύθερο βήμα πολιτών του Νομού Γρεβενών, grevena-net, φιλοξένησε κομμάτι του fuitάκου με θέμα την 5η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού. Εκπληκτική δουλειά από Στέλιο Κόττα και Γιώργο Βλαχόπουλο. Τους ευχαριστώ για τη φιλοξενία και θα επανέλθω σύντομα με νέο κομμάτι για επίσης ενδιαφέροντα θέματα, πάντα γύρω από την πόλη των Γρεβενών. Διότι, είναι πολύ όμορφο να αγωνίζεσαι για να αλλάξεις τον κόσμο. Με οποιοδήποτε τρόπο.

Monday 17 September 2007

Tι εστί πολιτική;


Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που τα ονόματα τους βρέθηκαν σε κάποιο ψηφοδέλτιο μικρού ή μεγάλου κόμματος των προχθεσινών εκλογών. Πολύ επίκαιρο και πολύ… δυνατό.
Ρωτάει ο μικρός Γιωργάκης τον μπαμπά του. «Μπαμπά τι είναι η πολιτική;».
«Τι να σου εξηγήσω τώρα. Θα σου πω απλά κάποια πράγματα, θα τα σκεφτείς το βράδυ που θα πας για ύπνο και αύριο θα ξανασυζητήσουμε να δω τι κατάλαβες. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Πάρε παράδειγμα την οικογένεια μας. Η μαμά σου είναι η κυβέρνηση στην οικογένεια μας. Είναι αρμόδια και αποφασίζει για τα πάντα στο σπίτι. Εγώ είμαι ο οικονομικός πόρος που στηρίζει την κυβέρνηση και φέρνει τα λεφτά σπίτι. Η υπηρέτρια είναι η εργατική τάξη. Εσύ είσαι η κοινή γνώμη και ο μπέμπης ο αδερφός του μέλλον. Κάτσε σκέψου τα και τα ξαναλέμε αύριο», είπε ο πατέρας στο μικρό Γιωργάκη κι έτσι κι έγινε. Το βράδυ, όμως, που ξάπλωσε να κοιμηθεί ο Γιωργάκης κι ενώ σκεφτόταν όλα όσα του είχε πει ο μπαμπάς του ακούει κλάματα. Πηγαίνει στο δωμάτιο του μπέμπη και διαπιστώνει πως ο μικρός τα έχει κάνει πάνω του. Τι να κάνει ο Γιωργάκης πηγαίνει να ξυπνήσει τη μαμά του να τον αλλάξει, αλλά διαπιστώνει πως αυτή κοιμάται αλλά ο πατέρας του λείπει από το δωμάτιο. Ψάχνει τα υπόλοιπα δωμάτια και βλέπει στην αποθήκη τον πατέρα του με την υπηρέτρια στα τέσσερα. Πανικοβλημένος ο μικρός Γιωργάκης αναρωτιέται. «Αν ξυπνήσω τη μαμά να αλλάξει το μικρό, θα δει το μπαμπά και θα γίνει χαμός. Αν μιλήσω στον μπαμπά, θα καταλάβει ότι τον είδα με την υπηρέτρια, θα νιώσει άσχημα αλλά θα χρειαστεί να ξυπνήσει τη μαμά για να αλλάξει το μικρό, οπότε και πάλι τα ίδια». Ο Γιωργάκης λοιπόν αποφασίζει να μην μιλήσει σε κανέναν και να επιστρέψει στο κρεβάτι του για ύπνο. Την επόμενη μέρα, τώρα, τον ρωτάει ο πατέρας του αν κατάλαβε όλα αυτά που του είπε σχετικά με την πολιτική και ο μικρός Γιωργάκης απαντάει. «Πατέρα, εγώ ξέρεις τι κατάλαβα. Πως όταν η κυβέρνηση κοιμάται, το χρήμα και ο οικονομικός παράγοντας «πηδάει» την εργατιά, η κοινή γνώμη απέχει και το μέλλον είναι γεμάτο σκατά».

Friday 14 September 2007

ΕΛ.ΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ... Κι εσύ ΜΑΛΑΚΑ Έλληνα πλήρωνε για να νιώθεις ασφάλεια!!!







Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος και να βγει αυτοί θα παραμείνουν ίδιοι!!!

Το κακό είναι ότι κυκλοφορούν και χειρότερα video και κανείς δεν κάνει κάτι γι'αυτά. Αλλά ξέχασα για όλα φταίει ο ΑΝΕΜΟΣ!!! Γεια σου ρε Βύρωνα λεβέντη!!!

ΑΞΙΟΙ!!!

Thursday 13 September 2007

Χαιρετίσματα στην εξουσία...



Εξαιρετικό video... Μας το έστειλαν, μας άρεσε πολύ. Σας το παρουσιάζουμε!!! Απολαύστε το και μαζί με σας, ας το ακούσουν και όλοι αυτοί που θα ονειρεύονται την την εξουσία αυτής της χώρας!!!

Wednesday 12 September 2007

ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ!!!


Αδέρφια καλημέρα… Τι έμεινε; Τρεις μέρες ακόμα και μετά μία από τα ίδια. Επιστροφή στην καθημερινότητα, ενώ όσον αφορά τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας, δεν βλέπω να αλλάζει κάτι. Ευελπιστώ να δω τα μικρά κόμματα να δυναμώνουν ακόμα περισσότερο, έτσι απλά για να μην τους περνάει αυτό το νταβατζιλίκι σε θέματα αποφάσεων. Συμφωνώ πως η νεολαία είναι ο ανθός αυτής της χώρας και δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση πως πρέπει να απέχει και να μείνει αμέτοχη. Πάρε θέση… ότι εσύ νομίζεις πως θα είναι καλύτερο γι’ αυτή τη χώρα και σίγουρα ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ!!! Στείλτε το δικό σας μήνυμα… Με το δικό σας τρόπο. Με τη δική του ξεχωριστή βαρύτητα.


Ρίξτε μια ματιά στο http://swell-swell.blogspot.com/ και στο http://salata.wordpress.com/2007/09/11/ αξίζει τον κόπο. Προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο!!!

Monday 10 September 2007

Νίκος Νικολαΐδης, αντισυμβατικός ώς το τέλος



Μαχόταν την «κανονικότητα» με πάθος σε όλες του τις ταινίες. Οι ήρωές του, απολύτως αντισυμβατικοί, ζουν στο περιθώριο και στο τέλος χάνονται όχι από επαναστατικό μένος αλλά από επιθυμία να πεθάνουν όποτε θέλουν και με τον τρόπο που θέλουν. Ο σκηνοθέτης Νίκος Νικολαΐδης έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Ο θάνατος οφειλόταν σε πνευμονικό οίδημα όπως διαγνώστηκε στο Ιατρικό Κέντρο όπου νοσηλευόταν.

Από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο ελληνικό σινεμά, με τη μεγάλου μήκους «Ευρυδίκη Β.Α 2037», την κρίσιμη αλλά και αναζωογονητική δεκαετία του ’70, έως την τελευταία του παραγωγή, το «The zero years», πριν από δύο χρόνια, δεν σταμάτησε να «ενοχλεί» προκαλώντας τη μήνιν αλλά και τον έπαινο των κριτικών. Αυθεντικός, οργισμένος δημιουργός, με προσωπικό στυλ, κινηματογραφική οξύνοια και τόλμη, ανήκε στους πρωτοπόρους της γενιάς του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, που εναντιώθηκαν στον κατεστημένο κώδικα, προτείνοντας μια εντελώς διαφορετική αισθητική και θεματολογία. Το «διαφορετικό» στον Ν. Νικολαΐδη είχε εξελιχθεί σε ακραίο,, αλλά δεν έπαψε ποτέ να υπηρετεί με συνέπεια και βαθύτατη γνώση του μέσου, την τέχνη του.



Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου του 1939, μεγάλωσε στα Εξάρχεια, στην Εμμανουήλ Μπενάκη, και ήταν παιδί της Κατοχής: «Ακόμη έχω εφιάλτες από σκηνές με Γερμανούς, με Ιταλούς, με ανατινάξεις, με σφαγές που έβλεπα κάτω από το παράθυρό μου στα Δεκεμβριανά, με εκρήξεις χειροβομβίδων, με πεθαμένα παιδιά στα οδοφράγματα», είχε δηλώσει. Αρχισε τη σταδιοδρομία του ως βοηθός του σκηνοθέτη Βασίλη Γεωργιάδη (στην «Κατάρα της μάνας», το «πρώτο ελληνικό γουέστερν» όπως έλεγε). Εκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε ηλικία 23 ετών με τη μικρού μήκους «Lacrimae rerum» (εμπνευσμένη από ποίημα του Λάμπρου Πορφύρα), συνέχισε με το «Ανευ ορων»(1963), ένα 45λεπτο φιλμ. Με την «Ευρυδίκη Β.Α 2037» πέτυχε μια εντυπωσιακή είσοδο στη μεγάλου μήκους παραγωγή. Συνήθιζε να λέει ότι ήταν «η πιο στέρεη ταινία που είχε γυρίσει». Στο εξωτερικό είδαν στην «Ευρυδίκη» το «πρόσωπο της φυλακισμένης Ελλάδος». Ηταν η εποχή «που μαζεύονταν τρεις - τέσσερις σκηνοθέτες και βοηθούσε ο ένας τον άλλον όσο μπορούσε». Η υποδοχή επιφυλακτική. Ομως ο Ν. Νικολαΐδης δεν απογοτεύτηκε: «Μου έδινε κουράγιο όταν υπήρχαν αντιδράσεις». Το επόμενο βήμα του ήταν μια μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία: «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα» (1979). Επανέρχεται με τη «Γλυκειά συμμορία» (1983) για να διηγηθεί την ιστορία μιας παρέας που ενώνεται και εναντιώνεται στο σύστημα, αυτοπυρπολούμενη μέσα σε έναν προσωπικό κώδικα ηθικής και αξιοπρέπειας. Ακολούθησαν η «Πρωϊνή περίπολος» (1987, μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μια έρημη κατεστραμμένη πόλη, μια συμβολική ελεγεία για ένα τέλος που μοιάζει με εφιάλτη), το «Singapore Sing» (1990), «Θα σε δω στην κόλαση αγάπη μου» (1999), «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» (2002) και «The zero years» (2005).

Φανατικός κινηματογραφόφιλος, έβλεπε τα πάντα, 2 με 3 ταινίες την ημέρα, σε ειδική αίθουσα στο σπίτι του στην Κηφισιά: Τζέρι Λούις, Κιούμπρικ, Ορσον Ουέλς, Ολντριτς, Σιόντμακ, Τσάρλι Τσάπλιν, οι αγαπημένοι του. Από τη σύγχρονη γενιά, ξεχώριζε τον Κουστουρίτσα, τον Γουιντερμπότομ και τον Λαρς φον Τρίερ. Σταμάτησε να πηγαίνει σινεμά όταν «άρχισαν να πέφτουν στην αίθουσα πασατέμποι, κομπολόγια και κινητά». Η εντυπωσιακή μονοκατοικία του στο Κεφαλάρι, όπου ζούσε με τη σύζυγό του, σύντροφό του επί χρόνια και σταθερή συνεργάτιδά του, σκηνογράφο Μαρί Λουίζ Βαρθολομαίου, ήταν το μόνιμο βασίλειό του. Σπάνια δρασκέλιζε την πόρτα. «Ακολουθώ την υποβρύχια τακτική: πλέω βαθιά, σιγανά, αθόρυβα. Οταν βρώ τον στόχο, αναδύομαι, χτυπώ και φεύγω...». Οταν τον συναντήσαμε για τελευταία φορά στο σπίτι του, πριν από δύο χρόνια, με αφορμή ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα στην ΕΤ1, τον ρωτήσαμε τί φοβάται: «Δεν έχω κανένα φόβο. Πολλά θέματα έχουν τοποθετηθεί. Παραδέχομαι ότι δεν θα παραδεχτώ χιλιάδες πράγματα που με ενοχλούν. Εχω έρθει σε αρμονία με τη δυσαρμονία μου. Είμαι καλά».

Ο Ν. Νικολαΐδης είχε δύο παιδιά: τον Συμεών, μουσικό, και τη Θεοδώρα.

«Δεν μπορώ να γράψω παραμύθια»



Στις ταινίες του προβάλλει έντονα την αγωνία του για ένα μέλλον ζοφερό, εφιαλτικό και απρόσωπο, όπου ο ιδιωτικός χώρος ελέγχεται, τα συναισθήματα συνθλίβονται και ο έρωτας δεν έχει νόημα. Ακόμη και όταν επιστρέφει για να επαναδιαπραγματευτεί έννοιες όπως η φιλία και η συντροφικότητα («Ο χαμένος τα παίρνει όλα»), οι ήρωές του έχουν «απλήρωτους λογαριασμούς» με τη ζωή και επιλέγουν ως έξοδο το θάνατο: «Πολλοί ξεκίνησαν για τη θάλασσα, φεύγοντας από την πόλη, αλλά κανείς δε γύρισε να μας πει αν τα κατάφερε. Δεν ξέρω αν υπάρχει έξοδος», σχολίαζε σιβυλλικά, αναφερόμενος σε μια σκηνή που επανερχόταν συχνά στις ταινίες του: η πορεία προς τη θάλασσα. Αν τον ρωτούσες γιατί εμμένει σε αυτό το κλειστό, ερμητικό σύστημα, απαντούσε: «Ετσι ερμηνεύω εγώ τον κόσμο. Ξέρετε, έχω μια αδυναμία με τα σενάρια. Δεν μπορώ να γράψω παραμύθια. Δεν μπορώ να γράψω κάτι μη βιωμένο». Η στάση του συνοψιζόταν στη φράση: «Εμμονή στη συνέπεια και συνέπεια στην εμμονή».

Της Μαριας Κατσουνακη

Friday 7 September 2007

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΜΕΙΝΕ!!!



ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ... Δεν σας την έχει σπάσει αυτό το πανηγύρι των πολιτικών που γυρνάνε παντού για να μαζέψουν ψήφους και διάφορα άλλα τέτοια. Πάρτι νεολαίας και διάφορες άλλες τέτοιες μαλακίες. Έψαξα να βρω κάτι να το αφιερώσω σε όλους και νομίζω πως βρήκα το καλύτερο... Για πάρτη σας πολιτικάντιδες αυτής της χώρας... Ακούστε το καλά μπας και αλλάξετε μυαλά. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ!!! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!

υγ: Το μήνυμα που περνάει στο πάνω μέρος της οθόνης για το πρόγραμμα που ακολουθεί στο ALTER μάλλον δεν είναι τυχαίο!!!

Thursday 6 September 2007

Wish You Were Here...



Ena fobero brady xthes me Ari, Dimo/darknightmare, mpamph, maria, amalia kai georgia. Sto Ro cafe... Kratao apla to kommati poy akoysame pano apo pente fores... Afieromeno sto Xrhstara... Na se kala re mpagasa. Eimai sigoyros pos mas blepeis apo kei pano. Ksero pos to goystares ayto to kommati poly... Na se kala aderfe kai koita apla na mas prosexeis. Opos ekanes otan hsoyn dipla mas...
Gia parth soy ayto to kommati... To akoyo olh mera shmera kai olh mera milousa gia parth soy...

"So, so you think you can tell Heaven from Hell,
blue skies from pain.
Can you tell a green field from a cold steel rail?
A smile from a veil?
Do you think you can tell?
And did they get you to trade your heroes for ghosts?
Hot ashes for trees?
Hot air for a cool breeze?
Cold comfort for change?
And did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage?
How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
Running over the same old ground.
What have you found? The same old fears.
Wish you were here"

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ...

Το να κάτσω να γράψω κατά πόσο το ποδόσφαιρο αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό γεγονός είναι νομίζω περιττό. Όλοι ξέρουμε και εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε ότι μέσω της... μπάλας περνάνε μηνύματα. Σοβαρά μηνύματα τα οποία τα είδαμε και πρόσφατα με τις φωτιές... Δείτε τι κυκλοφόρησε στις κερκίδες των ελληνικώνν γηπέδων την πρώτη αγωνιστική και εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς πως τα παιδιά στην κερκίδα ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ!!!








Wednesday 5 September 2007

ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ!!!


Τα μαύρα ρούχα ήταν το σύνθημα τη συγκέντρωσης διμαρτυρίας για τις φωτιές στο Σύνταγμα. Μερικές φορές όμως το άσπρο μπλουζάκι μ' ένα καυστικό μήνυμα είναι πολύ καλύτερο...
Κόφτε τη, όσο είναι καιρός γιατί καιγόμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ!!!

Tuesday 4 September 2007

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ



5η Πανελλήνια Μανιταρογιορτή!!!

Monday 3 September 2007

ΦΥΓΕΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!


Αδέρφια μου καλημέρα...
Μπορεί η άδεια μου να μην τελίωσε, ωστόσο δεν μπορώ να μείνω μακριά από το blog μου και είπα να γράψω κάτι... ψιλά!!! Η μεγάλη μέρα έφτασε. Η 17η Σεπτεμβρίου είναι κοντά. Όχι για τις εκλογές, αλλά για την επιστροφή μας και πάλι στη δουλειά και στην καθημερινότητα. Προς το παρόν είμαι ακόμα σε άδεια. Όσο και να θες πάντως δεν μπορείς να μην σχολιάσεις τα... εγκλήματα αυτού του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ κράτους αναφορικά με τις φωτιιές. Οι άνθρωποι είναι για γέλια γι' αυτό και γι' αυτό πρέπει να πάρουν τον... μπουλο (που λέμε και στη βόρεια Ελλάδα). Κι αυτοί, αλλά κι άλλοι που κάνουν όνειρα για επιστροφή στην εξουσία. Τα ίδια χάλια είναι όλοι τους.!!! Κάηκε όλη η Ελλάδα και ο Έλληνας “Μπους” με το μπλε μπουφανάκι στην κοσμάρα του. Ο υπουργός... προπαγάνδας αντί να απαντήσει στα ερωτήματα που... καίνε κάνει τον κινέζο και ασχολείται μόνο με τις βίλες και τις δεξαμενές στα σπίτια του. Καλό λαμόγιο και του λόγου του. Ο επικίνδυνος λόρδος... Βύρων τα έριξε στον άνεμο. Τα ΜΑΤ αντί να βαράνε και να κάνουν έλεγχους στην Ομόνοι θα μπορούσαν να είναι στις φωτιές. Αλλά μην τους κουράσουμε τους χασομέριδες. Οι φαντάροι αντί να είναι στις φωτιές έφαγαν εμπλοκή στα τουριστικά θέρετρα των καραβανάδων. Κι οσοι πήγαν στις φωτιές, τους δώσαν μια πετσέτα και τους είπαν ψάξτε για επιζώντες. Ρε σα δε ντρέπεστε...
Η άλλη η... αστεία έριξε ευθύνες στα εξάρχεια και κοτζάμ υπουργός πολιτισμού δήλωνε πως ευτυχώς δεν κάηκαν τα αρχαία. Να τα χέσω και τα αρχαία και τα μάρμαρα και τα θέατρα την ώρα που κάηκε η υπόλοιπη Ελλάδα. Πολιτισμός ΜΑΛΑΚΕΣ είναι πάνω απ' όλα το φυσικό σου περιβάλλον. Γι' αυτό και οι αρχαίοι επέλεξαν το συγκεκριμμένο τόπο για να στεγάσουν εκεί τον πολιτισμό τους. Πολιτισμός ΜΑΛΑΚΕΣ δεν είναι μόνο τα μάρμαρα. Είναι και τα πρόβατα, και τα δάση, και τα χωράφια και ο απλός κόσμος που κάηκε. ΜΑΛΑΚΕΣ...
Κατά τα άλλα συνεχίζεται το... νταραβέρι με τα τριχίλιαρα έτσι για να γλυκάνουμε τους ψηφοφόρους. Ποιος ξέρει τι φαγώθηκε κι απ' όλα αυτά τα χρήματα που έδωσε ο απλός πολίτης από κάθε σημείο του πλανήτη για τους πληγέντες.
Και την ώρα που ο ανύπαρκοτς κρατικός μηχανισμός ασχολείται με του... κώλου τα ενιάμερα οι... ΑΛΛΟΙ οι εξυγιαντές ασχολούνται με τη Φώφη και τη Βούλα. Καλοί ΜΑΛΑΚΕΣ και του λόγου σας... Τα ίδια ΣΚΑΤΑ είστε κι εσείς...
Για την Αλέκα της αριστεράς τα λόγια είναι περιττά. Όχι στο δικοματιμό, αλλά αν ψηφίσετε ΛΑΟΣ ή ΣΥΡΙΖΑ η ψήφος σας θα πάει χαμένη. Μήπως ήρθε η ώρα να πάει κι αυτή σπίτι της;
Περιμένω πιο... μάχιμο το Συνασπισμό με πραγματικά ριζοσπαστικές αποφάσεις, ενώ για τις Σαρήδες και τους αστείους με τα γάντια του μποξ δεν κάνω κανένα σχόλιο. Απλώς γελάω...
Πολλά είπαμε για τους πολιτικούς και μεγάλη η χάρη τους. Μαύρο στον κάθε... πούστη που πάει να πάιξει παιχνίδια στην πλάτη μας και που θα μειώσει την αξιοπρέπεια και τη νοϋμοσύνη μας...

Ξυπνάτε αδέρφια... Καίγεται η Ελλάδα και οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι... Αν δεν μπορούν να φύγουν μόνοι τους ας τους διώξουμε ΕΜΕΙΣ!!!