Sunday 30 November 2008

ΚΡΙΣΗ με πιάνει ΚΡΙΣΗ



ΚΡΙΣΗ με πιάνει ΚΡΙΣΗ
κι άμα με πιάσει
δεν μπορεί ένας ολόκληρος στρατός
να με κρατήσει...

futiakos

Wednesday 26 November 2008

Ένα ευφυέστατο παράδειγμα Λόγου και Πολιτικής

Ένα ευφυέστατο παράδειγμα λόγου και πολιτικής συνέβη πρόσφατα στη Συνέμευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έκανε τη διεθνή κοινότητα να... χαμογελάσει. Η ομιλία του αντιπροσώπου της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη.

“Πριν ξεκινήσω την ομιλία μου, θέλω να σας πω κάτι για τον Μωυσή. Όταν χτύπησε τον βράχο και ξεπήδησε νερό, σκέφτηκε: 'Τι καλή ευκαιρία να κάνω ένα μπάνιο!' Έβγαλε τα ρούχα του, τα έβαλε στην άκρη του βράχου και μπήκε στο νερό. Όταν βγήκε έξω και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί. Ένας Ισραηλινός τα είχε κλέψει”.

Ο αντιπρόσωπος του Ισραήλ πετάχτηκε έξαλλος από τη θέση του και φώναξε: “Τι είναι αυτά που λέτε; Οι Ισραηλινοί δεν ήταν εκεί τότε!”.

Ο Παλαιστίνιος αντιπρόσωπος χαμογέλασε και είπε: “Και τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, θα ξεκινήσω την ομιλία μου”.

fuitakos

Έχω... τρέλα!!!



Ωωωωω παοκάρα... Έχω... τρέλα μεσ' το μυαλό!!!

fuitakos

Monday 24 November 2008

ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.... ΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ!!!

Τον περασμένο μήνα διεξήχθη μια παγκόσμια έρευνα από τον ΟΗΕ. Το μόνο ερώτημα ήταν: "Παρακαλούμε δώστε την έντιμη και ειλικρινή γνώμη σας για λύσεις στην έλλειψη τροφίμων στον υπόλοιπο κόσμο".
Η έρευνα είχε τεράστια αποτυχία γιατί:...
Στην Ανατολική Ευρώπη δεν ήξεραν τι σημαίνει "έντιμο".
Στην Αφρική τι σημαίνει "τρόφιμα".
Στη Δυτική Ευρώπη τι σημαίνει "έλλειψη".
Στην Ασία τι σημαίνει "γνώμη".
Στη Μέση Ανατολή τι σημαίνει "λύση".
Στη Νότια Αμερική τι σημαίνει "παρακαλώ",
ενώ στις ΗΠΑ τι σημαίνει "υπόλοιπος κόσμος"!!
fuitakos

Tuesday 18 November 2008

Να μαστε πάλι μετά από αρκετό καιρό. όπως θα καταλάβατε δεν έγραψα τίποτα για το Πολυτεχνείο διότι περίμενα να περάσει αυτή η ημέρα μνήμης και να το κάνω τώρα. Διάβασα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη ενός ατόμου τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα. Αναφέρομαι στον Σάββα Κωφίδη που μίλησε σε γνωστή αθλητική σελίδα στο διαδύκτιο, όχι για αθλητικά θέματα αλλά για το Πολυτεχνείο και όχι μόνο. Απολαύστε τον έναν και μοναδικό ΣΑΒΒΑ ΚΩΦΙΔΗ. Πραγματικός επαναστάτης εντός αλλά και εκτός γηπέδου.

Συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου και το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Σάββα Κωφίδη (ήταν καθ οδόν για την πορεία που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη), ο οποίος χαρακτήρισε «φωτεινό» παράδειγμα την πράξη αντίστασης των φοιτητών το Σαββατόβραδο της 17ης Νοεμβρίου του 1973. Δηλώνει υπεράνω κομμάτων και ...ψηφίζει Τσε Γκεβάρα. «Δεν σε ακούω είμαι στον δρόμο πάω στην πορεία...» αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Σάββα Κωφίδη όταν επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά μαζί του. Μετά κόπων και βασάνων του εξηγήσαμε ποιοι είμαστε και κατάφερε να βρει μια γωνιά για να συζητήσουμε και να κάνουμε μια μικρή αναδρομή στα όσα έγιναν στην οδό Πατησίων πριν 35 χρόνια αλλά και αυτά που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια... Ανατρέξαμε στο 1973, τότε που ο ...μικρός Σάββας είχε έρθει από το Καζακστάν μαζί με τους γονείς του, ο ίδιος μπορεί να θυμάται ελάχιστα πράγματα από αυτή την εποχή, ωστόσο «κάλυψε» το χρονικό αυτό... κενό του αυτό μελετώντας, συζητώντας και συμμετέχοντας στις μετέπειτα εκδηλώσεις του πολυτεχνείου. Ποιο είναι το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τι πέτυχαν εκείνα τα παιδιά τότε..;
«Αυτό που κάνανε τότε όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την εξέγερση είχε αποτέλεσμα. Ήταν μια πράξη που έγινε αυθόρμητα και έδειξε τον δρόμο για την ελευθερία. Από κει και πέρα είμαι λίγο απαισιόδοξος ή ρεαλιστής αν θες για την σημερινή εποχή αφού βλέπω μεγάλο μέρος του λαού να είναι κοιμισμένο και η αφύπνιση του να είναι δύσκολη. Η εξέγερση του πολυτεχνείου δεν είχε την ανάλογη συνέχεια ενώ οι νέοι δεν γνωρίζουν την έννοια της επανάστασης»
Ποιος είναι ο δρόμος για της «γενιάς μας τα πολυτεχνεία»;
«Σίγουρα χρειάζεται παιδεία, δεν ωφελούν σε κάτι η αλόγιστη βία και τα λόγια. Δεν φτάνει να τιμούμε μόνο την εξέγερση του πολυτεχνείου αλλά και να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Όλοι αυτοί που φωνάζουν για ακρίβεια, για καλύτερη νοσοκομειακή περίθαλψη , πρέπει να σταματήσουν τα λόγια και να ξεκινήσουν τις πράξεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιδράσει».
«Αν περάσουμε όλοι χωρίς να πληρώσουμε ...»
Ένα παράδειγμα..;
«Υπάρχουν πολλά , θα σου δώσω ένα που δεν είναι δικό μου βέβαια αλλά θα προσπαθήσω να κάνω κατανοητό το σκεπτικό μου. Θα αναφέρω το παράδειγμα των διοδίων. Αν περάσει ένας και δεν πληρώσει τότε θα τον πιάσουν και θα το επιβληθούν ποινές. Αν περάσουμε όλοι όμως δεν μπορούν να κάνουν κάτι..»
Βλέπεις κοινά στοιχεία της επταετίας με την σημερινή εποχή;
«Φαινομενικά, εντάξει έχουμε την ελευθερία μας αλλά τότε ήταν ορατός ο εχθρός , τώρα υπάρχουν όλα κάτω από μια μάσκα. Υπάρχει ανηθικότητα και η άνοδος των ασύμαντων. Σας παραπέμπω να διαβάσετε Καστοριάδη για αυτό το θέμα. Οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να ζητούν από τα παιδιά τους να γίνουν γιατροί ή δικηγόροι μόνο και μόνο για να είναι κοινωνικά αρεστοί και να βγάζουν περισσότερα χρήματα. Πρέπει να ασχοληθούν και να ενδιαφερθούν για τα πραγματικά τους εφόδια και την παιδεία τους»
Αναφέρεις συνεχώς την λέξη παιδεία, πιστεύεις ότι είναι τόσο σημαντική;
«Βέβαια, αυτή είναι η πηγή αφύπνισης, οι φοιτητές θα πρέπει να μάθουν ιστορία και να πάψουν ασχολούνται με επιφανειακά θέματα. Είναι πολύ πιο σημαντικό πράγμα να μάθει κάποιος άνθρωπος να ζει ελεύθερος παρά να γίνει δικηγόρος».
Πολλά κόμματα και παρατάξεις προσπαθούν να καπηλευτούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου...
«Απορώ με τους φοιτητές και τις παρατάξεις. Τα φοιτητικά πνεύματα πρέπει να είναι ανήσυχα και υπεράνω κομμάτων. Τι παιδεία ζητάνε μερικοί από αυτούς όταν λειτουργούν ως ακαδημίες των μεγάλων κομμάτων. Το φοιτητικό κίνημα τότε δεν άνηκε σε καμία παράταξη και ήταν μια πράξη αυθόρμητη που συμμετείχαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Στεναχωριέμαι όταν πηγαίνω σε πορείες και βλέπω τον κόσμο χωρισμένο. Είναι γελοίο, οι φοιτητές δεν πρέπει να πηγαίνουν στις σχολές για να οργανώνονται σε πολιτικά κόμματα. Αν ασχολούνται με τα κόμματα και κοιτάνε την βολή τους , τότε πως θα προσφέρουν στην κοινωνία. Έντάξει, είμαι αριστερός αλλά δεν θα υποστηρίξω τις ενέργειες των κομμάτων της Αριστεράς όταν αυτές θίγουν ή αποκρύπτουν την ελευθερία». Μετά από όλα αυτά, τι είναι ο Σάββας Κωφίδης αναρχικός, κομμουνιστής, αριστερός, οπισθοδρομικός...;
«Είμαι Τσε Γκεβάρα , υπεράνω κομμάτων. Ας πάρουν παράδειγμα όλοι από την ζωή και το έργο του Τσε Γκεβάρα όπου το πνεύμα του είναι συνώνυμο της ελευθερίας»
Μια περίφημη φράση του Τσε, την έχετε κάνει οργάνωση...
«Πράγματι έχουμε ιδρύσει την οργάνωση Hasta la victoria sempre» η οποία δεν εντάσσεται σε κάποιο κόμμα και είμαστε πολλά άτομα όπως ο Τάκης Βαμβακίδης και ο Βασίλης Λέκκας. Συμμετέχουμε στις πορείες και έχουμε διοργανώσει αρκετά φιλικά ματς φιλανθρωπίας όπου συμμετέχουν ο Χουαν Ραμόν Ρότσα, ο Κριστόφ Βαζέχα και άλλοι. Σήμερα συμμετέχουμε στην πορεία τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη»
Το ποδόσφαιρο τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά;
«Είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι που και στο παρελθόν έχει δείξει επαναστατικές πράξεις...»
Ευχαριστούμε Σάββα
«Αγώνας...»

Monday 10 November 2008

Οι DARKNIGHTMARE στην Αθήνα


ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ DARKNIGHTMARE ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ!!! ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ... ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΕΣ ΤΑ... ΣΠΑΝΕ!!!

Για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.texasclub.gr/
fuitakos

Thursday 6 November 2008

ΜΟΝΟ ΕΣΥ ή ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ;


Αδέρφια αποφασίστε. Τελικά ΜΟΝΟ ΕΣΥ ή ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ;
Ρε ουστ από δω όλοι...

fuitακος

Tuesday 4 November 2008

DEATH PROOF by QUENTIN TARANTINO

«Πιασμένος» από το μπασκετάκι που παίξαμε με τους υπόλοιπους ρέμαλους το βράδυ της Δευτέρας είπα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας μια ταινία που είδαμε το Σάββατο το βράδυ παρέα με το καρντάσι και τον Θεμάκο (όχι, αυτή τη φορά δεν ήταν σουρωμένος). DEATH PROOF λέγεται το έργο και φέρει την υπογραφή του μοναδικού QUENTIN TARANTINO. Εκπληκτικό έργο. Ότι και να πω θα είναι λίγο Όσοι γουστάρετε TARANTINO ξέρετε τι να περιμένετε από μια ταινία του. Πραγματικά ο τύπος δεν είναι καθόλου καλά. Το παιδί είναι αλλού γι’ αλλού. Τι να λέμε… Τρομερή ταινία με απίστευτη πλοκή, εκπληκτικές ατάκες, πολύ… cult σκηνές και φυσικά ως συνήθως ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΩΡΑ!!! Μόνο που αυτή τη φορά το παράκανε ο QUENTIN και όχι απλώς χάνεις το μυαλό σου, με τα μωρά, αλλά μένεις με το στόμα ανοιχτό. Δείτε το οπωσδήποτε. Είναι όλα τα λεφτά… Τελειώνει η ταινία και η γεύση που σου αφήνει το έργο δεν περιγράφεται… Δείτε το και περιμένω σχόλια…
ΑΣΧΕΤΟ… Πήγα και ξαναείδα το Vicky, Cristina, Barcelona. To αναφέρω για να καταλάβετε ότι δεν πρέπει να το χάσετε με τίποτα. Απλώς όταν το δείτε συγκρατείστε ατάκες, διότι θα σας χρειαστούν σίγουρα, κάποια στιγμή. Και φυσικά θα σας ανοίξει η όρεξη για καλό κόκκινο κρασί…

FUITακος