Saturday 31 January 2009

ΟΛΑ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΚΑΜΕΝΑ...



Από τα καλύτερα τραγούδια του Βασίλη και εξαιρετικά επίκαιρο το video!!!

fuitakos

Thursday 29 January 2009

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ...

1. Υπάρχουν τουλάχιστον 2 άνθρωποι σ' αυτόν τον κόσμο που θα πέθαιναν για σένα .
2. Τουλάχιστον 15 σ' αυτόν τον κόσμο σ' αγαπούν με κάποιο τρόπο .
3. Ο μόνος λόγος που κάποιος μπορεί να σε μισήσει είναι επειδή θα ήθελε να είναι σαν κι εσένα .
4. Ένα χαμόγελό σου μπορεί να φέρει ευτυχία ακόμα και σε κάποιον που δεν σε συμπαθεί .
5. Κάθε βράδυ τουλάχιστον 1 άνθρωπος σε σκέφτεται πριν κοιμηθεί .
6. Είσαι ο κόσμος ολόκληρος για κάποιον .
7. Είσαι μοναδικός και ξεχωριστός άνθρωπος .
8. Κάποιος που μπορεί να μην τον ξέρεις καν, σε αγαπάει .
9. Ακόμα και όταν κάνεις το μεγαλύτερο λάθος, κάτι καλό βγαίνει από αυτό
10. Όταν σκέφτεσαι ότι όλος ο κόσμος είναι εναντίον σου, ξαναρίξε μια ματιά
11. Πάντα να θυμάσαι τους επαίνους που δέχεσαι και να ξεχνάς τις προσβολές .

ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ. . .
Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια. Zήτα τεκίλα και αλάτι και κάλεσέ με να έρθω!

fuitakos

Wednesday 28 January 2009

ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ...

Η άλωση της πόλης, των πόλεων, ήταν αναμενόμενη. Όπως αναμενόμενη ήταν και η επιχείρηση να μπούν σε ένα μύλο και να αλεστούν με μανία η ταξική πάλη, η αγανάκτηση των νέων και η τυφλή βία κάποιων ανθρώπων που έχουν να κάνουν με περισσότερο με το κράτος και τις λειτουργίες του (ειδικά τις σκοτεινές), με πλιατσικολόγους, με ανθρώπους σε σύγχιση που θεωρούν μαγκιά το να κάψεις έναν κάδο… Όμως αυτά που συμβαίνουν δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις το ίδιο. Δεν είναι πίσω από τις κουκούλες όλοι ίδιοι. Αυτή η ισοπέδωση βοηθάει μόνο αυτούς που ετοιμάζουν το αύριο για μας χωρίς εμάς. Πίσω από τις κουκούλες μπορεί να είναι ένας χουλιγκάνος που βρήκε την ευκαιρία να ανεβάσει την αδρεναλίνη του, μπορεί να είναι ένας φτηνός προβοκάτορας (τι σιχαμένο είδος, ε;), μπορεί και να είναι κάποιος αντιεξουσιαστής που τη βρίσκει με το θόρυβο της βιτρίνας που σπάει. Μαζί τους πολλοί νέοι που βράζει το αίμα τους. Όμως, δεν είναι οι μόνοι. Η λαική οργή εκφράστηκε αυτά τα 24ωρα με διάφορους τρόπους και… έλεος, δεν είναι όλοι αυτοί που βγήκαν στο δρόμο, ούτε αναρχικοί, ούτε αντιεξουσιαστές, ούτε πιόνια της κρατικής επιβολής…Υπάρχουν στους δρόμους ποτάμια, κίνημα ολόκληρο ανθρώπων που διαδηλώνουν την οργή τους, την παγερή οργή τους, απέναντι στο κωλοχανείο που λέγεται Ελλάδα το 2008. Δεν είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός. Δεν είναι. Το σχέδιο της αποσταθεροποίησης που δεν ξέρω αν έχει και πλοκάμια εκτός συνόρων, δεν μπορεί να σβήσει την αγανάκτηση. Δεν μπορεί να ακυρώσει τη φωνή της διαμαρτυρίας.Δεν μπορεί να ακυρώσει ότι αυτές οι φωτιές μπορεί να μην έχουν να κάνουν απλώς με την παραβατικότητα αλλά με μια αφορμή να αφήσουμε τους καναπέδες και να φωνάξουμε και εμείς. Να φωνάξουμε ότι δεν θέλουμε να χάνονται από τη χώρα μας άνθρωποι που τους βάζουν σε μαύρα αεροπλάνα γιατί είναι Πακιστανοί. Να φωνάξουμε ότι δεν θέλουμε τραστ και καρτέλ να μας ρουφάνε το αίμα χτίζοντας για μας μια ζωή δέκα φορές πιο ακριβή από τους Γερμανούς, οι οποίοι αμοίβονται και δέκα φορές παραπάνω από μας…Να φωνάξουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει ο Θεός η ο Μαμωνάς των περιουσιών και των ευρώ και δε θέλουμε να αγιάσουμε σε κανένα Βατοπαίδι…Το μόνο που θέλουμε, είναι να νοιώθουμε αξιοπρεπείς. Και σε αυτή την Ελλάδα δεν αισθανόμαστε αξιοπρεπείς. Απλό δεν είναι; Στέκονται όλοι στο πλιάτσικο των πεινασμένων μεταναστών και Ελλήνων, που βρήκαν την ευκαιρία να τρυπώσουν στα μαγαζιά και να κλέψουν. Κανείς, δεν στάθηκε στο ότι υπήρχαν και κάποιοι που ενώ τα μαγαζιά ήταν στο έλεος τους δεν πήραν τίποτα. Μου θυμίζουν τα κανάλια που πάντα, σε όλες τις πορείες, δείχνουν και ξαναδείχνουν σαν σε ταινία του Αγγελόπουλου σε αργό πλάνο, μια μολώτοφ να πέφτει και όχι το μέγα ειρηνικό πλήθος. Τους ανθρώπους των κινημάτων, που πιστεύουν σε μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και προς τα έξω, αλλά και προς τα μέσα. Μια Ελλάδα που θα μπορεί να φωνάξει στον πολίτη ότι τον σέβεται. Που δεν θα τον κλέβει, δεν θα τον απαξιώνει και δεν θα δολοφονεί στο όνομα του…


*** «Ας μην παραβλέπουμε το γεγονός πως ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός (σ.σ. αυτός δηλαδή που πυροβόλησε τον 15χρονο Αλέξη) διορίστηκε το 1999, επί ΠΑΣΟΚ δηλαδή, και εκπαιδεύτηκε επί ΠΑΣΟΚ. Και ήρθαμε εμείς το 2004 και τους βρήκαμε αυτούς». Υπογραφή στην παραπάνω δήλωση από τον κύριο Μαργαρίτη Τζίμα. Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Βουλευτή Δράμας… Κάποιες στιγμές, ακόμα και η ντροπή είναι λέξη μικρή και αδύναμη να περιγράψει ακριβώς μια κατάσταση…

*** «Δεν πειράζει που πήραν όπλα-ρέπλικες, δεν είναι επικίνδυνα» είπε ένας γνωστός παρουσιαστής για την κλοπή που έγινε σε κατάστημα που πουλάει σχετικά είδη. Είναι το μαγαζί από το οποίο κάποιοι είχαν πάρει ασπίδες των σταυροφόρων με τη σημαία του Αγίου Γεωργίου, ιαπωνικά σπαθιά κατάνα και βέβαια τα όπλα-ρέπλικες.

*** Επικίνδυνα τα όπλα-ρέπλικες, ειδικά αυτές τις μέρες, βεβαίως και είναι. Ειδικά για αυτούς που τα κρατάνε… Εδώ πυροβόλησαν το παιδάκι. Φαντάζεστε τι θα γίνει αν δούν κουκουλοφόρο με σιγκ σόγιερ στο χέρι; Σιγά μην καταλάβουν ότι είναι ρέπλικα…

*** Την στιγμή πάντως που καιγόταν η Ελλάδα, το Star, που σέβεται πάνω από όλα την ενημέρωση και την αλήθεια (του), είχε εκπομπή με τη Λαμπίρη. Η οποία είχε καλεσμένη την «ελληνίδα Μπελούτσι» (έτσι τη χαρακτήριζε, κάποιος μάλλον τυφλός) Βάνα Μπάρμπα. Το σουρεαλιστικό της υπόθεσης είναι ότι η Βάνα Μπάρμπα είχε πίσω της φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα…

Athens on fire

Μεγάλη είναι η επίδραση της τηλεόρασης σε αυτό που συμβαίνει. Και βέβαια τέτοιες μέρες θυμάται κάποιος αυτό που έλεγε ο Γκέμπελς. Ότι με έναν σωστό μηχανισμό μπορείς να πείσεις τον κόσμο ότι ο ήλιος βγαίνει από τη δύση και όχι από την ανατολή. Η εικόνα που υπάρχει για την Ελλάδα στην Ευρώπη, από τις εικόνες που λαμβάνουν και από τον τρόπο που τα δίκτυα προσεγγίζουν το όλο θέμα, είναι εικόνα… Ιράκ. Και δεν υπερβάλλω καθόλου. Οι επιδράσεις που θα έχει ο τουρισμός είναι τεράστιες. Σε κάθε ευκαιρία η Ελλάδα εμφανίζεται περίπου ως άντρο τρομοκρατών και πάσης φύσεως εξτρεμιστών και η κατάσταση του τελευταίου τριημέρου δίνει τη δυνατότητα για σούπερ καταστροφολογία σε αυτούς που θέλουν να παρουσιάσουν την Ελλάδα σαν πυριτιδαποθήκη. Παλιότερα, ακόμα και μικρής έκτασης επεισόδια έδιναν τροφή για σενάρια τρόμου στη μικρή χώρα Ελλάδα. Αυτή τη φορά, η έκταση των επεισοδίων τα ορίζει, ούτως ή άλλως, «πρώτο θέμα» για τα ευρωπαικά δίκτυα.
Κομμάτι που διάβασα στο karapapas.blogspot.com και το βρήκα εξαιρετικό, όπως πολλά άλλα στο συγκεκριμένο blog από τον συγκεκριμένο "συγγραφέα".
fuitakos

Tuesday 27 January 2009

Έγκλημα κατά της γειτονιάς

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν σ’ αυτή τη χώρα… Πήγε ο άλλος ο... θίασος και έδωσε εντολή να κόψουν τα δέντρα στα Πατήσια για να χτιστεί πάρκινγκ. Ρε μιλάμε για γκραν… μακάκα που λέει και ο Λάκης… Βγήκε ο κόσμος να διαμαρτυρηθεί και ο... θίασος έστειλε τα ΜΑΤ. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη!!! Και μέσα σ’ όλα αυτά στο δρόμο για τη δουλειά σήμερα, σε μία από τις γέφυρες που περνάς ανεβαίνοντας την Κηφισίας διαβάζω ένα μήνυμα σε τοίχο και λίγο έλειψε να τρακάρω. Έλεγες το σύνθημα: «Κάψατε όλα τα δάση και τώρα φιλάτε το δέντρο αρχίδια…» αναφερόμενο φυσικά το σύνθημα στη φύλαξη του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Πηγή: www.indy.gr ­­­­Ξημερώματα 26 Ιανουαρίου και, σαν τους κλέφτες, οι εργάτες του δήμου Αθηναίων εξολόθρευσαν με μπουλντόζες το ιστορικό παρκάκι στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων ισοπεδώνοντας όλη τη βλάστηση και αιωνόβια δέντρα.
Το πάρκο ήταν το μοναδικό σε μια από τις πιο πυκνοδομημένες περιοχές της Αθήνας. Ο δήμος θέλει να δώσει το χώρο σε ιδιώτες εργολάβους για να χτίσουν υπόγειο πάρκινγκ 180 θέσεων, λέγοντας ότι από πάνω θα ξαναφτιάξει πάρκο. Όμως όλα τα υπόλοιπα υπόγεια πάρκινγκ της Αθήνας μαρτυρούν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει πουθενά.
Η ενέργεια του δήμου ήταν προσχηματικά νόμιμη, γιατί η αρμόδια για το χώρο δασική υπηρεσία είχε απαγορεύσει την κοπή δέντρων. Πολίτες που από νωρίς ενημερώθηκαν με τηλεφωνήματα και e-mail, έσπευσαν στο σημείο, όπου μέχρι το βράδυ παρέμενε κόσμος συγκεντρωμένος. Υπήρξαν και αντιπαραθέσεις με τις δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ που είχε στείλει ο δήμος Αθηναίων, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση. Ο ραδιοσταθμός του δήμου (9,84) έδωσε ρεσιτάλ παραπληροφόρησηςπραγματικότητα φυσικά τους διαψεύδει.

Ούτε πως πιάνουν το φτυάρι δεν ξέρει ο... θίασος και μας το παίζει και οικολόγος. Σε ανακοίνωση στο site του δήμου αναφέρεται πως ο δήμος έχει σαν πολιτική του την αύξηση του πράσινου με την ενεργοποίηση των πολιτών. Όμως ο δήμος δεν έχει καμία σχέση με τους ενεργούς πολίτες στους οποίους έτσι κι αλλιώς στέλνει συχνά πυκνά τα ΜΑΤ.

Οι κάτοικοι δενδροφυτεύουν, στον Ελαιώνα την Κυριακή, ή στην Αλεπότρυπα την περασμένη εβδομάδα, ακριβώς γιατί ο δήμος είναι απόν ή καλύτερα τον εκπροσωπούν εργολάβοι και καταπατητές.

fuitakos

Monday 26 January 2009

Απαλλαγή φόρων...

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ποιοι είναι οι μοναδικοί φόροι απ' τους οποίους επιδίωξε να μας απαλλάξει οριστικά η κυβέρνηση της ΝΔ;.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Οι κουκουλοφόροι...

fuitakos

Friday 23 January 2009

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ... (Συλλογή)

Όλα ξεκίνησαν μετά από το γνωστό σύνθημα της ομαδάρας των Εξαρχείων, του Αστέρα Εξαρχείων. Φωνάζουν λοιπόν οι φίλοι του Αστέρα: «Έχουμε το Λώλο (προπονητής της ομάδας) δεν θέλουμε τον Δώνη, Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Το τελευταίο διάστημα λοιπόν και με αφορμή τα διάφορα επεισόδια σε όλη την Ελλάδα και για διάφορους λόγους, το συγκεκριμένο σύνθημα ακούγεται παντού αλλά με διάφορες παραλλαγές. Ο καθένας λέει το δικό του και ο καθένας βάζει τη φαντασία του και το χιούμορ του να δουλέψει. Στο blog www.foralexandros.blogspot.com βρήκα αρκετά από αυτά με την ευγενική συνδρομή των Yellow Kid, Urfurslaag, ακροατών της εκπομπής Fight Club και ανώνυμων δρομοστιχοπλόκων. Παρακαλούμε συμπληρώστε με ότι έχετε ακούσει ή εμπνευστείτε!

Ξεκινάω πάντως μ’ ένα δικό μου:

Ο fuitakos λάλησε, κουβέντα δεν σηκώνει…
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ


Τα τύμπανα τα άφησα, θα πιάσω το τρομπόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Την παίρνω στο τηλέφωνο κι αυτή δεν το σηκώνει
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Ανάμεσα στους τζίτζικες, να και ένα τριζόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Η μπόρα από τη Σαχάρα, έφερε και σκόνη
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Κι αν μπήκε ο Δεκέμβριος, δεν είδαμε το χιόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Στην Κηφισιά για κηπουρό πήρανε τον Αντώνη
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Το φρούτο το πιο γλυκό, είναι το πεπόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Ο σκύλος μου τρελάθηκε, με γάτες ζευγαρώνει
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Ήπια όλο το ήλιο, μέσα από το μπαλόνι
(και μετά με ψιλή φωνή)
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Μαύρη ειν' η νύχτα στα βουνά,
Στους κάμπους πέφτει χιόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Στη θάλασσα ο μπόμπιρας μπαίνει μα δεν
πατώνει
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Το Σάββατο ξυπνώ πρωί, να δω μικρό μου πόνυ,
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Ψάχνω να βρω ένα σύνθημα - Τί να τους πω
Αντώνη; - Πες τους 'κείνο το κλασσικό
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Κράνη σαν δω αντίκρυ μου, το μάτι μου θολώνει…
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Λέω να πάω ΑΣΣΟΕ να πιω κάνα μπιρόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Βενζίνα θα προμηθευτώ σε δίκιλο μπιτόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Στους δρόμους βγήκε η γιαγιά, μαζί με το εγγόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Την άδεια σας την κεφαλή θα σπάσω σαν πεπόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Για πιάσε γύφτο το σφυρί πιάσε κι αμόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Η κοινωνία η άδικη πόσο με μαραζώνει
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Η καθημερινότητα πόσο πολύ με αγχώνει
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Η μάνα μου από μικρό συνέχεια με μαλώνει
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Είδα απόψε στην τιβί τον Κλάιντ και την Μπόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Τι κι αν η επιχείρηση εβάρεσε κανόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Μια ρίμα ψάχνω να σκεφτώ με τη λέξη μπαλόνι
τι κι αν δε βγάζει νόημα
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Πέρσι πήγα για διακοπές σ' ελβετικό καντόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Την κεφαλή σας την ξερή θα βάλω στην αγχόνη
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Με κρύο, με ήλιο και βροχή, ακόμα και με χιόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Ποιος τις παντόφλες μου έβγαλε έξω στο μπαλκόνι;
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ;

Σαν βγω από αυτή τη φυλακή, να μη με λεν' Αντώνη
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Μέχρι και στα ιταλικά σας βρίζω ρε coglioni
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Η ΑΕΚ τον απέλυσε προχθές τον Γιώργο Δώνη
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Τράβα γυναίκα βράσε μου κανένα μακαρόνι
ενέργεια να 'βρω για να πω
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Σαν πάρεις τον κατήφορο κανένας δεν σε σώνει
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Ξέρεις πως τον τηλέγραφο τον βρήκε ο Μαρκόνι;
(ξέρω πως είναι άσχετο)
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Μια κλίκα είστε όλοι σας, όπως και οι μασόνοι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Βγήκα και άπλωσα, μπουγάδα στο μπαλκόνι,
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Κάθομαι στο μάρμαρο κι ο κώλος μου παγώνει,
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Το δάνειο η τράπεζα, πόσο σας το χρεώνει?
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Η άνοιξη ακριβή, ένα το χελιδόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Το πεπόνι παγώνει, το παγόνι δεν πεπώνει
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Μια γκόμενα αγάπησα κι αυτή μου βγήκε γκιόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Στην κάβα πήγα ψώνισα, ένα ουίσκυ Τζώνυ
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Το ντι βι ντι που μου δωσαν, το πούλαγαν για SONY
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Το πιο ωραίο ξύλο, είναι το καδρόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Κάτω από το πάπλωμα, έβαλα και σεντόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Φέρτε μου μια πίτσα με ζαμπόν αλλά και πεπερόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!!

Ανέβηκα στον Παρνασσό, να πιάσω λίγο χιόνι,
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!!

Έχουμε προπονητή, δεν θέλουμε τον Δώνη
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Απόψε στην πορεία μας ήρθε και το πόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Ανέβηκα στη λεμονιά, να κόψω ένα λεμόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Την πρώτη μου την γκόμενα την λέγανε Υβόννη
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Έφαγα βανίλια παγωτό από την Δωδώνη
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Γαμιέται το σαξόφωνο, ζήτω το τρομπόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Το Laptop κόλλησε υιό, format μόνο το σώνει,
ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Ενώ έχει πουτσόκρυο, ούτε νιφάδα χιόνι,
ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Με χώρισε η Μαριγώ και έχει μείνει μόνη,
ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Δε μπόρεσα να κρατηθώ κι έχεσα στο μπαλκόνι,
ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Άλλους του indymedia ο server δε σηκώνει,
ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Έκλασε ένας ματατζής κι έπεσαν κάτω όλοι,
ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Περνάει η ώρα, το φαγητό κρυώνει,
ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Ίδια και τα Χριστούγεννα, γαμώ την πόλη όλη,
ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Όσο περνάει ο καιρός το μίσος μεγαλώνει,
ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Oι μπάτσοι είν΄ αδέρφια μας κι εμείς αδερφοκτόνοι...
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Οι μπάτσοι ειν' ζιζάνια και μεις οι γεωπόνοι...
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Τη χέστρα πάλι βούλωσα κι έσπασε το σιφόνι,
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Με το παπάκι έπεσα κι έσπασε το τιμόνι,
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Την αφίσα κρέμασα με ούπα και στρυφώνι,
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Ψάχνω ένα σύνθημα, σε -όνοι τελειώνει,
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Το ρόπαλο σας αντικαθιστά, το άδειο παντελόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Ο φίλος μου επείνασε, το hamburger γραπώνει,
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Το κράνος που φοράτε ρε, μόνο εσάς καυλώνει,
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Κι ο σουρεαλισμός όλους μας ενώνει
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΑΝΕΜΩΝΗ

Όχι άλλο Πλιάτσικα, μονάχα Ψαραντώνη
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Όταν κάνω κέικ ποτέ του δεν φουσκώνει
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Απ’ όλα τα εσώρουχα το μαύρο με φουντώνει
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Μάθανε πως κρυώναμε, πλάκωσε και το χιόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Χόρεψα πολύ κι ο κώλος μου κρυώνει
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Γουστάρω Μενεγάκη που έχει σιλικόνη
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Το στρώμα μου τα έφτυσε κοιμάμαι στο σαλόνι
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Χτυπάει το τηλέφωνο μ’ αυτός δεν το σηκώνει...
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Η γκόμενα ξενέρωσε γι’ αυτό με κερατώνει…
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Δίπλα στο νιπτήρα υπάρχει το σιφόνι…
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

-(όπως ανηφορίζει η πορεία τη Σταδίου)
Φτάσαμε στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι,
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Μέσα στην κωλότσεπη κρύβετε αναπτήρες
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.

Κρατάω το στομάχι μου από τα γέλια!!! Δεν υπάρχουν αυτά πουθενά... Κι όσο θα βρίσκουμε λέξεις που τελειώνουν σε –ονοι, -ονι, -ωνει, -ονη κ.λ.π. συνεχίζουμε…

fuitakos

Thursday 22 January 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ… Ο θησαυρός της Βαγίας



Έτυχε να δω κατά λάθος το συγκεκριμένο video και δεν σας κρύβω πως λίγο έλειψε να με πάρουν τα… κλάματα. Μεγάλη συγκίνηση. Ίσως η καλύτερη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης. ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ για τα τότε δεδομένα και για την ηλικία μας τότε η μουσική. Σειρά που σε καθήλωνε και δεν υπήρχε περίπτωση να χάσεις επεισόδια… Προσωπικά ότι καλύτερο θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία όσον αφορά την ελληνική τηλεόραση!!!
Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ… Πατήστε να παίξει το video, βάλτε τη μουσική στη διαπασών και αφήστε το μυαλό σας να ονειρευτεί και να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω…

fuitakos

Wednesday 21 January 2009

Δεν με νοιάζει τι ψωμί, δεν με νοιάζει τι τυρί...

Μερικές φορές διαβάζεις ένα σύνθημα σ' έναν τοίχο και ή γελάς ή λες μέσα σου πως λίγες μόλις λέξεις είναι ικανές να δώσουν απάντηση σε όλα όσα σε προβληματίζουν, όλα όσα σε εξοργίζουν, όλα όσα δεν ξέρω εγώ τι άλλο...

Το συγκεκριμένο σύνθημα το διάβασα μία ημέρα μετά τα επισόδεια στη Θεσσαλονίκη και στο παιχνίδι του Ηρακλή με την ΑΕΚ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά... Χα χα χα!!!

Αφιερωμένο λοιπόν σε όλα αυτά τα... ΖΩΑ που χτυπούσαν με τα γλομπ στα κεφάλια τους φιλάθλους του Ηρακλή στις κερκίδες στο Καυτατζόγλειο.
Και για όσους μπορεί να ξεχνάνε εύκολα υπάρχει κι αυτό το grafiti που έγινε πριν από αρκετό καιρό στα ΤΕΙ Σπάρτης.
fuitakos

Sunday 18 January 2009

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΞΥΛΟ ΡΕ... ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ;;;

Οι συγκεκριμένες εικόνες είναι από την αναμέτρηση ΗΡΑΚΛΗ - ΑΕΚ. Για μία ακόμη φορά θαυμάσαμε τη στάση της ελληνικής αστυνομίας. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.
Μία ερώτηση μόνο: "ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΞΥΛΟ ΡΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ;;;"

Πιάνεις κάποιον που κάνει επισόδεια ή συμμετέχει σ' αυτά; Τον δένεις και τον πάς μέσα... Όχι ξύλο και μάλιστα με τα γλομπ στο κεφάλι... ΗΜΑΡΤΟΝ... ΝΤΡΟΠΗ για τον αρχηγό της Αστυνομίας, ΝΤΡΟΠΗ για τον αρμόδιο υπουργό, ΝΤΡΟΠΗ για τη χώρα μας γενικότερα τέτοιου είδους εικόνες. ΡΕ ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ... ΖΩΑ!!!!
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ: www.metrosport.gr
Η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντησή της με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι η παροχή των απαραίτητων εξηγήσεων, από πλευράς της Αστυνομίας, για τη στάση της στον αγώνα της Κυριακής 17/01/2009, ΗΡΑΚΛΗΣ – Α.Ε.Κ, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.
Συνάντηση οργανωμένων με διοίκηση
Οι οργανωμένοι του Ηρακλή δεν μπορούσαν φυσικά να αφήσουν έτσι την κατάσταση. Ζήτησαν έτσι να υπάρξει άμεσα κιόλας συνάντηση μετά από το παιχνίδι και συζήτηση με τους ανθρώπους της διοίκησης. Ένας φίλαθλος του Ηρακλή έχασε τη ζωή του. Τι πιο τραγικό να συμβεί; Τι πιο χειρότερο; Έγιναν απίστευτα πράγματα χθες, αμέσως μετά από το σφύριγμα, που ξεκίνησαν όλα, από το γεγονός της εισόδου των οπαδών της ΑΕΚ. Το Καυτανζόγλειο είναι ένα ξέφραγο αμπέλι. Όποιος θέλει μπαίνει, χωρίς μάλιστα να υπάρχει αντίδραση από την πλευρά της Αστυνομίας. Ζητήθηκε από τους φιλάθλους να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, να κινηθεί άμεσα η διοίκηση δικαστικά, να κάνει μηνύσεις. Να ζητηθούν οι κασέτες είτε από το κλειστό κύκλωμα είτε από το συνδρομητικό κανάλι, προκειμένου να διαφανεί τι έγινε στο περιστατικό με τον φίλαθλο του Ηρακλή, που έχασε τη ζωή του, αλλά και να ζητηθούν επίσης ευθύνες για το ανελέητο ξύλο, που “έπεσε” στη θύρα 11.
Σκέψεις για μηνύσεις
Η βάναυση συμπεριφορά των αστυνομικών και ο υπέρμετρος ζήλος που έδειξαν χτυπώντας φιλάθλους που ήταν πεσμένοι στις κερκίδες (καταγράφηκαν όλα από το συνδρομητικό κανάλι) αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά υπάρχει η πρόθεση να κατατεθούν μηνύσεις κατά των αστυνομικών που χτυπούσαν τους φιλάθλους του Ηρακλή στο κεφάλι με τα γκλομπ στις κερκίδες (!), όπου δεν είχαν λόγο παρουσίας. Ο νομικός, Θεόφιλος Πατέλης, που βρίσκονταν εκεί και ήταν με τον έναν άτυχο φίλαθλο, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ήταν μια απίστευτη συμπεριφορά και θα πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, Θα ζητήσουμε τις κασέτες από το κλειστό κύκλωμα, που υπάρχει στο γήπεδο αλλά και από το συνδρομητικό κανάλι για να βρουν ποίοι ήταν αυτοί που χτυπούσαν τον κόσμο”.Ο τρόπος με τον οποίο χτυπούσαν τους πεσμένους φιλάθλους και έκπληκτοι παρακολουθήσαν όλοι μέσα από την τηλεόραση, καταδικάστηκε από όλους, αφού ήταν κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Σίγουρα η αστυνομία κάνει την δουλειά της αλλά υπάρχουν και κάποια όρια που δεν μπορεί να υπερβαίνει. Εκτός και αν βρισκόμαστε σε άλλες εποχές.
Συλλυπητήρια ανακοίνωση
Η ΠΑΕ Ηρακλής με ανακοίνωση της, εκφράζει την βαθιά οδύνη της για την αιφνίδια απώλεια του εκλεκτού μέλους της ‘κυανόλευκης’ οικογένειας, Σωτήρη Σεραφείμ και συλλυπάται ολόθερμα τους οικείους του. Η Διοίκηση της ΠΑΕ δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος για οτιδήποτε χρειαστεί.

Wednesday 14 January 2009

Ένα σκίτσο που τα λέει όλα...

To παραπάνω σκίτσο του ακτιβιστή Carlos Latuff περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας...
Το Ισραήλ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά με τη σύμφωνη γνώμη της Αμερικής η οποία παρατηρεί και επιβραβεύει τις πράξεις των Ισραηλινών...
Η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει περιοριστεί στο να αντιμετωπίζει παθητικά τη σφαγή όπως και ο Αραβικός κόσμος που δεν αντιδρά στο ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων...
Ένα σκίτσο είπε όλα όσα προσπαθούμε να σας περιγράψουμε αυτές τις μέρες...
Μια προσφορά του: parapolitiki.blogspot.com


fuitakos

Tuesday 13 January 2009

Τι να ΄ναι αυτό που μας ενώνει...



Εξαιρετικά αφιερωμένο...

fuitakos

Saturday 10 January 2009

Τι σημαίνει να είσαι "φτωχός"

Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μια οικογένεια που ζούσε στο βουνό.Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:«Πώς σου φάνηκε η εμπειρία;»«Ωραία» απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.«Και τι έμαθες;» συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.Ο γιος απάντησε:Εμείς έχουμε έναν σκύλο, ενώ αυτοί τέσσερις.Εμείς διαθέτουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου, ενώ αυτοί ένα ποτάμι δίχως τέλος, με κρυστάλλινο νερό, μέσα και γύρω από το οποίο υπάρχουν και άλλες ομορφιές…Εμείς εισάγουμε φαναράκια από την Ασία για να φωτίζουμε τον κήπο μας, ενώ αυτοί φωτίζονται από τα αστέρια και το φεγγάρι…Η αυλή μας φτάνει μέχρι το φράχτη, ενώ η δική τους μέχρι τον ορίζοντα…Εμείς αγοράζουμε το φαγητό μας· αυτοί πάλι, σπέρνουν και θερίζουν γι αυτό…Εμείς ακούμε CDs. Αυτοί απολαμβάνουν μια απέραντη συμφωνία από πουλιά, βατράχια, και άλλα ζώα. Και όλα αυτά διακόπτονται που και που από το ρυθμικό τραγούδι του γείτονα που εργάζεται στο χωράφι…Εμείς μαγειρεύουμε με ηλεκτρική κουζίνα. Αυτοί ό,τι τρώνε έχει αυτή τη θεσπέσια γεύση, μια και μαγειρεύουν στα ξύλα…Εμείς, για να προστατευθούμε, ζούμε περικυκλωμένοι από έναν τοίχο με συναγερμό. Αυτοί ζουν με τις ορθάνοιχτες πόρτες τους, προστατευμένοι από τη φιλία των γειτόνων τους…Εμείς ζούμε «καλωδιωμένοι» με το κινητό, τον υπολογιστή, την τηλεόραση. Αυτοί, αντίθετα, «συνδέονται» με τη ζωή, τον ουρανό, τον ήλιο, το νερό, το πράσινο του βουνού, τα ζώα τους, τους καρπούς της γης τους, την οικογένειά τους.Ο πατέρας έμεινε έκθαμβος από τις απαντήσεις του γιου του…Και ο γιος ολοκλήρωσε με τη φράση:«Σ’ευχαριστώ, μπαμπά, που μας δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε…»
fuitakos

Thursday 8 January 2009

O νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει...



Όλα του κόσμου τα πουλιά
όπου κι αν φτερουγίσαν
όπου κι αν χτίσαν την φωλιά
όπου κι αν κελαηδήσαν

Εκεί που φτερουγίζει ο νους
εκεί που ξημερώνει
μαργώνουν τα πουλιά της γης
κι ούτε ένα δεν ζυγώνει

Σαν αερικό θα ζήσω
σαν αερικό

Ανάσα είναι καυτερή
και στέπα του Καυκάσου
η σκέψη που παραμιλά
και λέει τα όνειρά σου

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει

Σαν αερικό θα ζήσω
σαν αερικό

Σαν αερικό θα ζήσω
σαν αερικό

fuitakos