Friday 15 February 2008

Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ Η ΠΑΠΑΡΑ ΠΑΕΙ… ΣΥΝΝΕΦΟ

Μέρες έχουμε να τα πούμε και έχουν συμβεί πολλά και διάφορα από τότε. Έχουμε και λέμε… Χιόνια είχαμε; σεισμούς είχαμε, σκάνδαλα είχαμε, γενικώς ένα κάρο καιρικά και όχι μόνο φαινόμενα. Είχαμε τη χοντρή αυτή… φώκια που αφού έφαγε ένα κάρο λεφτά, ξενογάμησε και είπε ένα κάρο μαλακίες βιντεοσκοπόντας τη συνουσία του με την πιπα-γραμματέα του είπε να πηδήξει από το μπαλκόνι για να γλιτώσει. Έλα όμως που υπήρχε τέντα και η… φώκια έπεσε πάνω της, για κακή της τύχη σώθηκε. Το τι θα γίνει το ξέρουμε. ΣΤΟ… ΑΡΧΕΙΟ. Όπως και οι υποκλοπές όπως και ένα κάρο άλλες μαλακίες. Ο υπεύθυνος του ΣΔΟΕ και μέγα λαμόγιο, εμπλέκεται σε διάφορα σκάνδαλα αλλά παραμένει στη θέση του. Εκεί να τον φάτε στα μούτρα μαλάκες. Αυτούς δεν ψηφίσατε. ΦΑΤΕ τώρα τα σκατά τους και όταν θα έρθει και πάλι ο καιρός των εκλογών προσπαθείστε να αποδείξετε στα φιλαράκια σας γιατί ψηφίσατε αυτά τα λαμόγια και τι μεγάλο έργο έχουν κάνει. Ρε άντε στο διάολο όλοι… Και μέσα σε όλα τα άλλα ο Μάκης ψάχνει τον κομιστή Θέμιστοκλή και τα 5.5 εκατομύρια ευρώ. Τι να γράψω εγώ μετά στο blog με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου. Ανεβαίνει και η πίεση και αν ανέβει λίγο παραπάνω θα πέσουν καντήλια που δεν θέλω. Γιατί κατά βάθος είμαι καλό παιδί. Και για να μην ξεχνιόμαστε είχαμε και Τσίπρα. Για να δω τώρα κάτι κοματόσκυλα, κάτι ακροδεξιούς, που έλεγαν πως αν είναι αρχηγός ο Τσίπρας θα ψηφίσω Συνασπισμό. Για να σας δω τώρα πουλάκια μου!!! Ο Δεξιός παραμένει πάντα δεξιός και δεν αλλάζει ποτέ. Και για να σας λύσω και κάτι μεγάλες απορίες σας παραθέτω ένα κομμάτι που βρήκα xontros.blogspot.com και είναι όλα τα λεφτά. Εσείς ξέρατε τι είναι η παπάρα;

«Η παπαριά είναι ένα δέντρο σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια. Ανήκει στην οικογένεια των Papariae στην οποία ανήκει η παπάγια και το αγγούρι. Πρόκειται για δέντρο της ερήμου το οποίο προστατεύει τον καρπό του με πολλά τριχίδια. Με αυτή την μέθοδο τα διάφορα πουλιά-θηρευτές δεν πλησιάζουν. Ο καρπός του εν λόγω δέντρου (παπάρι) παρατηρείται έντονα μετά το 2ο έτος της ηλικίας του. Ακόμα τα παπάρια είναι πολύ ευαίσθητα σε πιέσεις. Μπορεί εύκολα να πρηστεί λόγω μεταβολών του περιβάλλοντος στη θερμοκρασία, το pH, και την υγρασία. Προτιμούν να αφεθούν σε ηρεμία και μετά από μια μικρή αύξηση θερμοκρασίας που προκαλείται από μικροερεθίσματα εκτοξεύονται τα σπόρια που μεταφέρονται στο άνθος με τον άνεμο (ανεμογκάστρι). Λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου ελάχιστα παπάρια είναι φυσιολογικά και λειτουργικά, για αυτό και πρέπει να τύχουν προσοχής από τους γεωπόνους.
Τα παπάρια και τα δέντρα παπαριές τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού στις μέρες μας στην Ελλάδα, αφού πάντα οι Έλληνες τα θυμούνται στην καθημερινή ζωή:
-Ως απάντηση σε σχόλιο βαθυστόχαστο: «παπαριές».
-Μεγάλη ένδειξη προσφοράς και αλληλεγγύης είναι η προσφορά παπαριών: «Πάρε τα παπάρια μου».
-Κάτι που τυγχάνει μέγιστης σημασίας από εμάς λέμε «στα παπάρια μου».
-Για άτομα που κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις ή πράττουν εξίσου σημαντικά έργα, υπάρχει το «φάε ένα παπάρι» ή «τσίμπα ένα παπάρι».
-Σπανιότερα χρησιμοποιείται η μέτρηση παπαριών για ερευνητικούς λόγους « Μέτρησέ μου τα παπάρια».
Βέρυ ιμπόρταντ πέρσονς ορίζονται ως «παπάρες».

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
Άντε να τα λέμε και λίγο πιο συχνά...

No comments: