Tuesday 22 April 2008

Σουβλίστε κι εσείς ένα μανιτάρι...

Βρισκόμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα. Ημέρες κατάνιξης και αγάπης υποτίθεται πως διανύουμε. Όλοι νηστεύουν και υποτίθεται πως κάνουν κράτει στις καταχρήσεις της καθημερινότητας δείχνοτνας έτσι μ' αυτό τον τρόπο την πίστη και την αγάπη τους. έλα όμως που την Κυριακή του Πάσχα τα ξεχνάμε όλα και το δίνουμε και καταλαβαίνει... Τι αρνιά θέλετε, τι κατσίκια θέλετε, τι γουρούνια θέλετε, τι κοτόπουλα θέλετε. Μέχρι και οι σοκολάτες που τρώμε έχουν το σχήμα από τα λαγουδάκια. Έτσι λέει το έθιμο. Να τα χέσω αυτά τα έθιμα.Έχετε αναρωτηθεί αλήθεια πόσα ζωάκια χάνουν τη ζωή τους για να γιορτάσουμε όλοι εμείς το Πάσχα και να γεμίσουμε τα στομάχια μας μέχρι να σκάσουμε; ΠΟΣΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΉ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; Γιατί θα πρέπει να γιροτάζουμε το Πάσχα σφάζοντας υποχρεωτικά κατσικάκια τα οποία τα μεγαλώνουμε γι' αυτό και μόνο το σκοπό; Εγώ λέω να πρωτοτυπήσω φέτος. Δόξα το Θεό η καλή μου η μαμάκα έχει γεμάτο τον καταψύκτη με μανιτάρια. Θα τιμήσω λοιπόν την ανάσταση του θεανθρώπου με άγρια μανιτάρια που μαζέψαμε από το βουνό. Που αν δεν τα μαζεύαμε θα σαπίζανε μέσα σε λίγες ημέρες. Αυτά για όλους αυτούς που μπορεί να πουν πως και τα μανιτάρια έχουν... ψυχή. Λέω λοιπόν να τιμήσω την ανάσταση του θεανθρώπου με θυσία άγριων μανιταριών. Αντί να σφάξω και να φάω σαν αχόρταγος το κατσικάκι θα χτυπήσω μια τηγανιά μανιτάρια και όλα μέλι γάλα!!! Κάντε κι εσεις το ίδιο και ίσως τότε σώσουμε τη ζωές κάποιων καημένων ζώων που δεν θα μεγαλώσουν με μοναδικό στόχο να μπουν κάποια στιγμή στη σούβλα. Αϊντε και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους...

ΑΣΧΕΤΟ, αλλά το διάβασα στην ATHENS VOICE και στη στήλη ΣΕ ΕΙΔΑ:
"Σε λένε Κανέλο και συχνάζεις στο Κουκί. Έχεις εξαφανιστεί και δεν κατεβαίνει η... τοστάδα. Ο μελαχρινός σου άγγελος"
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας. Τι άλλο θ ακούσουμε; Μέχρι που θα φτάσει η αφεντιά αυτού του βλάχου;;; Και που να ξυριζόταν και να έκοβε και το μαλλί δηλαδή!!!
Μιας και έιπα Κανέλος θυμήθηκα άλλη κορυφαία ατάκα που ακούστηκε για τον συγκεκριμένμο βλάχο: "Εσύ αγόρι μου κάνεις διδακτορικό;"

Fuitakos

2 comments:

deepsapioz said...

Φο'ι'τακο???
Που 'σαι συ???
Ριξε κανα σημαδι.....

yianz
kantipota.blogspot.κομ

Anonymous said...

gate2.blogspot.com