Tuesday 27 January 2009

Έγκλημα κατά της γειτονιάς

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν σ’ αυτή τη χώρα… Πήγε ο άλλος ο... θίασος και έδωσε εντολή να κόψουν τα δέντρα στα Πατήσια για να χτιστεί πάρκινγκ. Ρε μιλάμε για γκραν… μακάκα που λέει και ο Λάκης… Βγήκε ο κόσμος να διαμαρτυρηθεί και ο... θίασος έστειλε τα ΜΑΤ. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη!!! Και μέσα σ’ όλα αυτά στο δρόμο για τη δουλειά σήμερα, σε μία από τις γέφυρες που περνάς ανεβαίνοντας την Κηφισίας διαβάζω ένα μήνυμα σε τοίχο και λίγο έλειψε να τρακάρω. Έλεγες το σύνθημα: «Κάψατε όλα τα δάση και τώρα φιλάτε το δέντρο αρχίδια…» αναφερόμενο φυσικά το σύνθημα στη φύλαξη του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Πηγή: www.indy.gr ­­­­Ξημερώματα 26 Ιανουαρίου και, σαν τους κλέφτες, οι εργάτες του δήμου Αθηναίων εξολόθρευσαν με μπουλντόζες το ιστορικό παρκάκι στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων ισοπεδώνοντας όλη τη βλάστηση και αιωνόβια δέντρα.
Το πάρκο ήταν το μοναδικό σε μια από τις πιο πυκνοδομημένες περιοχές της Αθήνας. Ο δήμος θέλει να δώσει το χώρο σε ιδιώτες εργολάβους για να χτίσουν υπόγειο πάρκινγκ 180 θέσεων, λέγοντας ότι από πάνω θα ξαναφτιάξει πάρκο. Όμως όλα τα υπόλοιπα υπόγεια πάρκινγκ της Αθήνας μαρτυρούν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει πουθενά.
Η ενέργεια του δήμου ήταν προσχηματικά νόμιμη, γιατί η αρμόδια για το χώρο δασική υπηρεσία είχε απαγορεύσει την κοπή δέντρων. Πολίτες που από νωρίς ενημερώθηκαν με τηλεφωνήματα και e-mail, έσπευσαν στο σημείο, όπου μέχρι το βράδυ παρέμενε κόσμος συγκεντρωμένος. Υπήρξαν και αντιπαραθέσεις με τις δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ που είχε στείλει ο δήμος Αθηναίων, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση. Ο ραδιοσταθμός του δήμου (9,84) έδωσε ρεσιτάλ παραπληροφόρησηςπραγματικότητα φυσικά τους διαψεύδει.

Ούτε πως πιάνουν το φτυάρι δεν ξέρει ο... θίασος και μας το παίζει και οικολόγος. Σε ανακοίνωση στο site του δήμου αναφέρεται πως ο δήμος έχει σαν πολιτική του την αύξηση του πράσινου με την ενεργοποίηση των πολιτών. Όμως ο δήμος δεν έχει καμία σχέση με τους ενεργούς πολίτες στους οποίους έτσι κι αλλιώς στέλνει συχνά πυκνά τα ΜΑΤ.

Οι κάτοικοι δενδροφυτεύουν, στον Ελαιώνα την Κυριακή, ή στην Αλεπότρυπα την περασμένη εβδομάδα, ακριβώς γιατί ο δήμος είναι απόν ή καλύτερα τον εκπροσωπούν εργολάβοι και καταπατητές.

fuitakos

No comments: