Saturday 2 June 2007

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ... ΧΑΤΙΡΙ

Αδέρφια καλημέρα… Τι καλή δηλαδή που σ’ αυτή τη χώρα έχουμε χάσει κάθε μέτρο και κάθε σταθμό. Σε ισχύ από σήμερα ο νέος Κώδικας οδικής κυκλοφορίας, δηλαδή τα νέα… έσοδα για το κράτος. Θα βγούνε παγανιά οι «πολιτσμάνοι» για να μαζέψουν κανένα φράγκο από τον Έλληνα πολίτη που δεν του φτάνουν ένα κάρο προβλήματα θα έχει και τον κάθε χασομέρη και αργόσχολο τροχονόμο να του πουλάει νταϊλίκι. Δεν λέω καλό είναι να συμμορφωθούν κάποιοι οδηγοί που κανονικά δεν θα έπρεπε να οδηγάνε ούτε πατίνι, αλλά αυτό παραπάει αδέρφια. Αυτοί το… έβγαλαν τα μάτια. Δέκα φορές πάνω σε σχέση με πριν τα πρόστιμα… Ήμαρτον… Μην τους κάνετε όμως το χατίρι.

Μην τους δώσετε τη χαρά να σημειώσουν πάνω στο κωλομπλοκάκι με τις κλήσεις, αν κι εδώ που τα λέμε, αν θέλουν να σε γράψουν θα βρουν μια μαλακία για να το κάνουν. Οπότε υπομονή και πάνω απ’ όλα προσοχή για την πάρτη σας και όχι για τους τροχονόμους…

Αναλυτικά το ρεπορτάζ από το in.gr:

Αποφασισμένη να περιορίσει δραστικά τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων -και κατ΄ επέκταση τις εκατόμβες των θυμάτων- δείχνει η κυβέρνηση, η οποία και θα φέρει το φθινόπωρο στη βουλή έναν αναθεωρημένο, κατά πολύ αυστηρότερο, κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπουργείων, το πλέον ενδεδειγμένο μέτρο για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η κατακόρυφη αύξηση των επιβαλλόμενων προστίμων, η οποία θεωρείται σίγουρο ότι θα προβληματίσει τους οδηγούς και συνάμα θα τονώσει τα ταμεία του κράτους.

Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί σε παραβάσεις που συνδέονται άμεσα με την πρόκληση ατυχημάτων, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η μη συμμόρφωση με τα σήματα stop και τους ερυθρούς σηματοδότες, καθώς και η υπερβολική ταχύτητα.
Πιο συγκεκριμένα το πρόστιμο για την οδήγηση σε κατάσταση μέθης θα αυξηθεί από τα 83-668 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση, στα 200-1.200 ευρώ, ενώ θα συνοδεύεται με αφαίρεση της άδειας οδήγησης έως και έξι μήνες. Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους θα τιμάται 350 ευρώ, από 83, ενώ παράλληλα θα αφαιρείται και η άδεια οδήγησης για 10 ημέρες. Τα πρόστιμα για παραβίαση προτεραιότητας και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα θα ανέλθουν επίσης από τα 83 στα 200 ευρώ.

Πέραν αυτών, η παραβίαση stop και ερυθρού σηματοδότη θα τιμωρείται με πρόστιμο 700 ευρώ. Η χρήση κινητού θα στοιχίζει στον παραβάτη 100 ευρώ συν την αφαίρεση της άδειας οδήγησης για διάστημα έως 30 ημερών. Η άσκοπη χρήση προβολέων, ανάλογα με την περίπτωση, θα τιμωρείται με πρόστιμο από 20 έως 700 ευρώ, ενώ η παράνομη στάθμευση σε χώρο για άτομα με ειδικές ανάγκες θα στοιχίζει 151 ευρώ.
Στον αντίποδα όλων αυτών, αναμένεται ελαφρά αύξηση των ορίων κυκλοφορίας στους αυτοκινητοδρόμους, κατά 10 χλμ./ώρα. Εφόσον η ανωτέρω αναθεώρηση του κ.ο.κ. ψηφιστεί το φθινόπωρο από τη βουλή, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα τεσσάρων μηνών μέχρι την ημερομηνία εφαρμογής της.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ... ΦΡΥΔΙΑ ΚΑΝΤΕ ΑΛΚΟΤΕΣΤ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι έχουν μάθει να είναι στο απυρόβλητο να χρησιμοποιούν ως δικαιολογία το: «είμαστε συνάδελφοι», να σβήνουν κλήσεις τους και να μην τους λέει κανείς κουβέντα… Ίσους όρους και ίσους νόμους για όλους…

ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΒΛΑΧΟΣΕΡΙΦΗΔΕΣ!!!

No comments: