Tuesday 3 April 2007

«ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΕΓΩ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΒΑΖΑ…»

Αυτό που λένε τελικά ότι στην εκκλησία πέφτουν μεγάλες… μάσες, έχει τεράστια βάση. Έπεσε στα χέρια μου χθες η Ελευθεροτυπία και στην πρώτη σελίδα υπήρχε τεράστιο θέμα για την εκκλησία και τις… μάσες που πέφτουν στον οίκο του Θεού (έτσι δεν την χαρακτηρίζουν την εκκλησία;).

Μεταξύ άλλων, λοιπόν το συγκεκριμένο δημοσίευμα ανέφερε κάτι εξωφρενικά ποσά για κάτι… μάσες αρχιπαπάδων. Τραπέζι που περιλάμβανε λιτό γεύμα με κρέας πουρέ μελιτζάνας χόρτα και σαλάτα και ο λογαριασμός ξεπέρασε τις 7.000 ευρώ. Ναι καλά ακούσατε. Τραπέζι αρχιπαπάδων που κόστισε 7.000 και πλέον ευρώ. Ρε σα δεν ντρέπεστε… Αλλά τι λέω ξεκίνησε νηστεία και έπρεπε να πάρουν δυνάμεις όλοι αυτοί οι δήθεν άνθρωποι του Θεού.

Το χειρότερο όμως ήρθε παρακάτω όταν διάβασα ότι το πρόσφατο ταξίδι των αρχιπαπάδων στο Βατικανό μαζί με τα έξοδα για τους δημοσιογράφους και τα δώρα στοίχισε περισσότερο από 70.000 ευρώ. Καταλαβαίνετε γιατί ποσά μιλάμε. Ο κόσμος γύρω μας πεινάει και οι παπάδες ξοδεύουν λεφτά ασύστολα. Ρε καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε. Αυτοί που έπρεπε να βοηθάνε τον κόσμο τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Κάποτε με ρώτησε κάποιος μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Έχεις δει ποτέ παπά αδύνατο;». Η αλήθεια είναι ότι τον ψάχνω αλλά ακόμα να τον βρω. Παπά, όχι μοναχό, έχει διαφορά το ένα με το άλλο.

Τι σας λέω όμως τώρα. Εδώ ο άνθρωπος είχε πει πως δεν πήρε γραμμή τι είχε γίνει με την πτώση της χούντας στο Πολυτεχνείο διότι ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΒΑΖΕ… Ρε σα δεν ντρέπεται…

· Το εξώφυλλο είναι τυχαίο, απλά θυμήθηκα τον πόλεμο που έκαναν κάποιοι στον καημένο τον Παρασκευαϊδη.

Αυτές τις μέρες παίζουν στα κανάλια οι κλασσικές σειρές των ημερών… Μη νομίζετε πως απέχουν πολλοί με τον Χριστόδουλο και όλο το λοιπό σινάφι, όλοι αυτοί οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι που τα είχαν βάλει με τον καημένο τον Χριστούλη…

Έχε χάρη που διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, διότι θα έλεγα πολύ χειρότερα…

No comments: